Oli d’Oliva

Sóm una petita empresa familiar de Bràfim a l’Alt Camp que ens dediquem a elaborar olis d’oliva verge extra de diferents varietats.

Disposem de molí d’oli propi en que elaborem de manera acurada i en fred (per sota de 24ºC) els diferents tipus d’olis d’oliva que obtenim.

Practiquem una agricultura molt sostenible actuant de manera raonable als nostres camps. No utilitzem cap tipus d’herbicida, ni insecticida. Només tractem els arbres en cas d’anys d’humitats molt altes que puguin portar problemas fungics a les nostres oliveres, i en cas de tenir-los que tractar, només ho fem en aquelles varietats que es estrictament necessari.
Fem un adobat molt suau cada 2 anys amb un adob de certificat ecòlogic amb alt contingut amb materia orgànica.

Actualment als nostres camps hi tenim oliveres de quatre varietats diferents: Arbequina, Menya, Frantoio i Koroneiki.

Aquestes están situades als termes municipals de Bràfim i Vilabella (Alt Camp) i Renau (Tarragonés), a la conca del riu Gaià entre els 200 i 250 metres d’alçada sobre el nivell del mar.

Actualment, també, disposem d’un petit camp experimental d’una quinzena de varietats diferents per comprovar com s’adapten a la nostra zona i en un futur si es convenient reproduir-les i plantar-les.

Llauna 1L Frantoio de Collita Avançada

Oli de la varietat Frantoio, varietat caracteristica de la zona de la Toscana-Itàlia, de collita primerenca els dies 10 i 11 d’octubre de 2020 donant com a resultat un oli d’un verd intens i d’una intensitat d’afruitat molt alta, amb un toc picant al final de la gola. Oli molt fí, cremós i vellutat.

Ideal per consum en cru, combina en amanides i pasta. També en receptes de peix blanc al vapor o peix blau marinat.

Els anàlisis d’aquest oli ens donen una alt índex de polifenols que actuen com a antioxidants i anti-inflamatoris entre d’altres, en benefici de la nostra salud.

>> Compra a la botiga online

Llauna Frantoio
La frasca

Oli d’Arbequina 250ml | 500ml | 2L | 5L

Oli collit la primera quinzena de novembre. Oli molt suau, equilibrat, afruitat i aromàtic. De color groc amb reflexes verds.

L’Arbequina ens dona uns olis a nivell olfactiu de afruitat mitjà, net i persistent. En el gust predominen les sensacions dolces tipiques de la varietat.

Un oli per tots els usos, tant per cuinar com en cru.

Compra a la botiga online <<

Oli de Menya de Collita Avançada

Oli de la varietat tradicional de la zona, en que els arbres tenen entre 200 i 300 anys d’antiguitat.

Collit a mitjans d’octubre per tal d’obtenir un oli en que poguem extreure totes les grans virtuts de l’oliva Menya. Si la collita la féssim massa tardana perdríem atributs positius de la varietat.

Oli de verd intens, molt aromàtic i amb un punt molt suau d’amarg i picant molt característic de la varietat.

Un oli molt indicat per carns i verdures a la brasa.

>> Compra a la botiga online

Oli d'oliva menya ampolla 250
Oli d'Oliva Torrent de Renau

Oli Koroneiki 250ml | 2L

Oli de la varietat Koroneiki, la més plantada a Grècia.

És el fruït d´una oliva molt petita (menor que Arbequina). La collim al voltant de la 2ª quinzena de novembre i primera de desembre.

Olis verds i més foscos amb un afruitat en boca intens. Destaquen notes herbàcies i d’atmetlla en nas i en boca ens sobresurten sensacions verdes amb uns picants i amargs molt equilibrats i persistents al paladar.

Un oli ideal per marinar amb peix de roca, així com amb amanides i amb verdures de fulla.

Compra a la botiga online <<

Obre el chat
Necessites ajuda?
Hola!
En que et podem ajudar?